Het is koud. Tijd voor zuurkool met worst. Je kunt gewoon aardappels en zuurkool koken, stampen en rookworst erbij maar ik ben verliefd op mijn nieuwe, leuke, kleine eenpersoonspannetjes. Zo handig en gezellig ieder een eigen pannetje. Bovendien is het net genoeg voor een persoon wat er in zo’n pannetje kan. Zo schep je niet voor een 2e keer je bord vol namelijk. Mag wel,maar het is beheersbaar. Gewoon ieder een pannetje en that’s it. Deze keer een eigen recept van Angeli Kookt. Zuurkool met paprika, rookworst en aardappelpuree uit de oven. Ook gebruik ik rookvlees omdat er bij ons geen varkensvlees gegeten wordt. Dat is een goede vervanger, omdat het ook zout is.

zuukool met worst

Nodig voor 4 personen, is gelijk aan 4 kleine pannetjes

  • 400 gram aardappels
  • 500 gram naturel zuurkool
  • 1 dl melk
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 gram rookvlees kleingesneden of spekjes als je wel varkensvlees eet
  • 1 (runder)rookworst, in plakjes gesneden
  • Klontje boter
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • Peper
  • Handje geraspte kaas

Zo maak je het

  • Kook de aardappels en maak er met de melk puree van
  • Smelt de boter in een koekepan en bak rookvlees even aan
  • Voeg de paprika en de zuurkool inclusief het vocht toe
  • Verkruimel het bouillonblokje
  • Laat met een deksel op de pan even smoren
  • Verwarm de oven op 160º C
  • Bedek de bodem van een pannetje met zuurkool
  • Leg een laagje rookworst op
  • Laagje aardappelpuree
  • Laagje zuurkool
  • Laagje rookworst
  • Laagje aardappelpuree
  • Beetje gerapste kaas
  • Bak een kwartier in de oven tot de bovenkant gaat kleuren

Zet de laatste 5 minuten de gril aan, dan wordt het wat krokanter