Nussecke

Om me van mijn overschot aan hazelnoten af te helpen kreeg ik van mijn trouwe volgster Melanie en haar Duitse vriend Simon een Duits recept. Een Nussecke bestaat uit een bodem van zanddeeg bedekt met een laagje abrikozenjam en daarop onder andere hazelnoten.

Nussecke

Nodig voor het deeg van de Nussecken

  • 130 gram boter
  • 130 gram suiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Nodig voor de bovenste laag

  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram gehakte hazelnoten
  • 200 gram gemalen hazelnoten
  • 4 eetlepels water
  • 1/2 reep chocolade

Zo maak je de Nussecken

  • Verwarm de oven op 165º C
  • Maak het zanddeeg door alle ingrediënten daarvoor te mengen
  • Rol het deeg uit op de bakplaat tot een vierkante lap
  • Smeer de abrikozenjam er op
  • Smelt de boter voor de topping
  • Voeg de suiker  en de vanillesuiker toe
  • Laat de suiker oplossen
  • Alle hazelnoten en het water toevoegen
  • Goed en kort roeren
  • Verdeel het mengsel over het deeg
  • Bak 25 minuten in de oven
  • Laat iets afkoelen en snijd stroken horizontaal en vertikaal
  • Snijd daarna ook diagonaal zodat je driehoekjes krijgt
  • Laat verder nog afkoelen
  • Smelt wat chocolade au-bain-marie en doop de puntjes in de chocolade
  • Laat verder afkoelen tot de chocolade afgekoeld is

 

 

Bewaren

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.