Roodloofsalade met geitenkaas en hazelnoten

Roodloof is een kruising van radicchio (sla) met witlof. Roodloof eet je het beste rauw want met het verwarmen verdwijnt de rode kleur. Deze familie van de witlof is wat minder bitter en lekker in salades. Omdat ik verschillende smaken met elkaar in een salade wilde combineren deed ik er partjes mandarijn in voor het zure effect, geitenkaas voor het zoute, noten voor de bite en maakte ik de salade af met een zoete dressing van honing en balsamicoazijn.

Roodloofsalade met geitenkaas en hazelnoten

Nodig voor roodloofsalade

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 6 stronkjes roodloof
  • 2 mandarijnen
  • 2 eetlepels hazelnoten of walnoten
  • geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Zo maak je de roodloofsalade met geitenkaas en hazelnoten

  • Snijd de uiteinden van de stronkjes roodloof
  • Snijd de stronkjes doormidden en verwijder de harde bittere kern
  • Snij de roodloof in de lengte in dunne reepjes
  • Schil de mandarijnen en snijd partjes met een scherp mes
  • Meng mandarijen en noten door de salade
  • Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper
  • Schenk de dressing door de salade en verdeel de geitenkaas in stukjes eroverheen

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.