Onlangs deelde ik mijn recept van de glacékoek met koffie, cacao en amaretto maar nu heb ik een variant met citroen en limoncello. Ik zat in de drankmodus waarschijnlijk.

Wat je nodig hebt voor deze koeken is in de basis hetzelfde als de roze koeken, gele koeken en de variant met citroen en limoncello. Het is het basiskoekje met wat citroenrasp en de fondantlaag is met limoncello en citroenrasp.

  • 110 gram bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • zout
  • 2 eieren
  • citroenrasp
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels limoncello
  • 4 kleine taartvormpjes

Zo maak je 4 koeken

  • Verwarm de over op 160º C
  • Klop de basterdsuiker luchtig met de boter.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zorg ervoor dat het eerste ei volledig is opgenomen voor je het 2e ei toevoegt. Klop het tot een glad geheel.
  • Zeef de bloem over het botermengsel en meng goed.
  • Beboter 4 taartvormpjes en schep het deeg in de vormen.
  • Bak 20 minuten en laat de koeken afkoelen op een rooster.
  • Voor de fondantlaag meng je poedersuiker met de limoncello en verdeel je het mengsel over de 4 koeken en versier met citroenrasp
  • Laat de laag hard worden.

Door Angeli