Panettone is Italiaans kerstbrood en van oorsprong uit Milaan. Eerlijk gezegd vind ik het lekkerder dan de zware en machtige kersstol met spijs. Panettone is heel erg luchtig en heerlijk …
Krollen
Ik werd onlangs getipt over Krollen. Krollen? Nooit van gehoord, wat zijn dat eigenlijk? Het is zijn anijsbroodjes die met Sinterklaas gegeten worden. Ze worden besmeerd met roomboter en belegd …
Speltbrood
Spelt is geen tarwesoort maar een graan. Vroeger gebruikt de bakker dit graan. Het bevat gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Spelt is gezond en vult enorm, …
Rozemarijnbrood met knoflook en oregano
Die heerlijke geur van gebakken brood uit de Provence wil je na je vakantie nog lang vasthouden. Dit rozemarijnbrood bevat naast rozemarijn ook knoflook en oregano. Het ruikt heerlijk en …
Focaccia
Niets is heerlijker dan de geur van vers gebakken brood. De heerlijke geur van de rozemarijn in de focaccia vult de hele keuken en geeft zo’n mediterrane sfeer. Focaccia is …
Stromboli
Stromboli is genoemd naar een vulkanisch eiland boven SiciliĆ«. Het in feite opgerold brood met een heerlijke vulling. Het brood maak je van voordeeg. Ik maak 4 broden tegelijk en …