Speltbrood

Spelt is geen tarwesoort maar een graan. Vroeger gebruikt de bakker dit graan. Het bevat gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Spelt is gezond en vult enorm, dus je eet ook minder en het houdt je bloedsuikerspiegel laag. Dat klinkt goed.

Speltbrood

Nodig voor een speltbrood

  • 500 gram speltmeel
  • 1 zakje gist
  • 9 gram zout
  • 250 ml lauwwarm water

Kneden en wachten

  • Meng alles en kneed goed door, met de hand 15 minuten
  • Doe het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek
  • Kneed het deeg nog 5 minuten door en doe het deeg in een bakvorm
  • Strooi er wat speltvlooken overheen
  • Dek af  en laat nogmaals 1 uur rijzen
  • Verwarm de oven op 220º C en bak 35 minuten

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.