Ciabatta is een broodsoort uit ItaliĆ« en werd oorspronkelijk gemaakt van restdeeg. Met water werd het restdeeg weer soepel gemaakt en gevormd tot een plat rechthoekig brood. Het is een …
Brood en pizza
Brood en pizza’s bak je toch gewoon zelf? Er gaat niets boven de geur van vers brood in je keuken! En een goedgevulde pizza met vis, vlees of kaas kan altijd!
Pizzadeeg met verse gist
Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf een echte Italiaanse Pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza superlekker is! Het is daarnaast ook erg leuk en heel gemakkelijk om zelf pizzadeeg te maken. …
Fries suikerbrood
Dit keer gaan we voor de rubriek Uit de provincie naar Friesland. Vroeger tijdens onze vakanties op Terschelling vond ik het heerlijk om dat zoete brood te eten. Te kleverig …
Brabantse broeder
Laatst zat ik het programma Bed & Breakfast te kijken waarin 3 bed & breakfast eigenaren bij elkaar gaan logeren en hun waardering uitspreken. Leuk programma dat vooral met de …
Zachte witte broodjes
Zachte witte broodjes horen voor mij bij het weekend. Vroeger thuis aten we doordeweeks soep, aardappels, groenten, vlees en een toetje toe. Elke dag, behalve op zaterdag. Dan werd er …
Pitabroodjes
Ik wil al heel lang zelf pita broodjes maken maar het kwam er steeds niet van. Met pitabroodjes kun je zo ontzettend veel. Vul ze met met vanalles en nog …
Brood zonder kneden
Ik vond een filmpje waarin ze laten zien hoe je brood maakt zonder kneden. Het duurt wel in totaal zo’n 12-24 uur maar dan kun je in ieder geval ‘s …
Kaneelbrood
Brood maken gaat me steeds beter af. In het weekend bak ik tegenwoordig een paar verschillende broden en vries ze in. Zo heb ik de hele week home made brood. …