Doperwtenpuree met gerookte makreel

Amuse nummer 3 van de serie hapjes die ik  afgelopen weekend maakte. Eenvoudig en snel zoals ook de carpaccio bonbon en het vitello tonnato hapje. Geserveerd op een mooie lepel. Top! Koop verse erwten en dop ze zelf! Die zijn zoveel lekkerder dan die smakeloze dopjes uit een potje of  blikje, ze smaken niet eens…

Amuse vitello tonnato

Amuses zijn van die heerlijke starters aan het begin van een gezellig etentje. Heerlijk uitziende hapjes geserveerd op een lepel of in een gezellig borrelglaasje. Eigenlijk kun je overal wel een hapje van maken. Vandaag wilde ik vitello tonnato als eenpersoonshapje maken. Heerlijke kalfsfricandeau met tonijnmayonaise. Omdat het een spontane ingeving was viel het me…

Carpaccio amuse

Carpaccio is een heerlijk voorgerecht maar ook heel goed als amuse te serveren als starter met een aperitiefje. Als je carpaccio serveert als voorgerecht leg je plakjes ossehaas of gerookte bief dakpansgewijs op een bord met daarop rucola met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een dressing van olijfolie en lekkere dikke balsamicoazijn. Als hapje maak je…

Kaasbroodjes

Zin in een lekker warm hapje. Bladerdeeg plus kaas is kaasbroodje. Moeilijker is het niet. Lekker warme kaasbroodjes smaken altijd. Heel simpel te maken met bladerdeeg en natuurlijk kaas die jij lekker vindt. Nodig voor 4 kaasbroodjes 4 plakjes bladerdeeg belegen kaas 1 losgeklopt ei Kaasbroodjes maken Ontdooi de bladerdeeg velletjes Verwarm de oven op…

Kaasstengels

Even een hapje tussendoor. Neem wat bladerdeeg, kaas en maak het wat pittiger met paprikapoeder en cayennepeper. In korte tijd heb je een heerlijk hapje op tafel. Nodig voor kaasstengels 400 gram bladerdeeg 1 eidooier 1 eetlepel melk 70 gram parmezaanse kaas 2 theelepels cayennepeper 2 theelepels paprikapoeder Zo maak ze de kaasstengels Rol het…

Mini pizza’s Margherita

Wie lust er nou geen pizza? Zelf pizza maken is ook nog een leuk werkje. Je kunt ze beleggen met alles wat je lekker vindt. Eerst moet je natuurlijk het deeg en de basistomatensaus maken.  Maak mini’s als hapje of als je meerdere smaken wilt. Pizzadeeg voor 2 grote ronde pizza’s, 8 tot 10 mini’s …

High tea recepten

Net terug uit Engeland en daar moet je ‘s middags even een afternoon tea nemen. High tea en afternoon tea, wat is eigenlijk het verschil? Wij nederlanders gooien dat nogal eens door elkaar en denken bij een High tea aan thee tussen 15.00 en 17.30 uur. Maar dat is dus afternoon tea. De High tea…

Kiploempia’s met chilisaus

Ooit weleens zelf kiploempia’s gemaakt? En heb je daar nu ook zo’n ontzettende trek in? Kom op dan! Klaar in een half uurtje. Nodig voor 6 kiploempia’s Filodeeg 1 kipfilet 2 eetlepels (rijst)olie 4 teentjes knoflook 30 gram worteltjes 4 champignons 20 gr witte kool 1 ei 1 kopje miehoen (voorweken in warm water) 1…

Ham en ei rol

Nodig voor ham en ei rolletjes 6 sneetjes casinobrood 3 eieren 2 eetlepels kaas 1 theelepel kerrie 5 plakjes ham 3 eetlepesl mayo Laat de eieren 10 minuten koken en daarna afkoelen. Prak de eieren fijn met een vork en voeg mayo, kerrie, zout en peper toe. Snijd de korstjes van de het brood. Leg…

Zalm sandwiches

Nodig voor zalm sandwiches Casino brood, wit of bruin wat jij wilt. Ik maak altijd combi’s Bieslook, naar smaak Gerookte zalm Mascarpone Dille, naar smaak Maken Snijd de korstjes van het brood. Mascarpone losroeren met de bieslook en dille. Besmeer elke snee brood met het smeersel en leg daarop plakjes zalm. Smeer nog een laagje…

Kip met kerrie en walnoot sandwiches

Kip met kerrie en walnoot sandwiches Kipfilet (vleeswaren) 50 gram walnoten, fijngemalen 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes zout 3 eetlepels mayo kerriepoeder Casinobrood Korstjes van het brood snijden. Kipfilet in kleine strookjes snijden en vermeng met de bleekselderij en de walnoten. Meng de mayo met de kerriepoeder en roer door het kipmengsel. Besmeer de…