Carpaccio amuse

Carpaccio is een heerlijk voorgerecht maar ook heel goed als amuse te serveren als starter met een aperitiefje. Als je carpaccio serveert als voorgerecht leg je plakjes ossehaas of gerookte bief dakpansgewijs op een bord met daarop rucola met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een dressing van olijfolie en lekkere dikke balsamicoazijn. Als hapje maak je een bonbon van het vlees door dit over een hoopje van de sla met dressing te vouwen. Neem een supergoede  kwaliteit vlees met een mooie dieprode kleur, alles staat of valt met de kwaliteit ervan.

Carpaccio

Nodig voor 8 amuses van carpaccio

  • 20 g rucola
  • 200 g carpaccio van ossehaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 7 g basilicum

Zo maak je de amuses

  • Meng rucola, peterselie en basilicum
  • Maak een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
  • Meng de dressing samen met de pijnboompitten en kaas door de rucola
  • Leg 3 plakjes carpaccio op elkaar en leg hier het rucolamengsel op
  • Vouw het vlees zo strak mogelijk over de sla en vorm een bolletje
  • Leg op een lepel en bestrooi met zout en verse peper

 

 

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.