Amuses zijn van die heerlijke starters aan het begin van een gezellig etentje. Heerlijk uitziende hapjes geserveerd op een lepel of in een gezellig borrelglaasje. Eigenlijk kun je overal wel een hapje van maken. Vandaag wilde ik vitello tonnato als eenpersoonshapje maken. Heerlijke kalfsfricandeau met tonijnmayonaise. Omdat het een spontane ingeving was viel het me tegen om kalfsfricandeau als vleeswaren te vinden. Daarom kocht ik bij mijn slager een supermooi stuk kalfsfricandeau. Daarom ietsje meer werk omdat het hele stuk eerst gebraden moet worden. Nou is dat niet zoveel werk want je braad hem aan in olijfolie nadat je er peper en zout op hebt gedaan. Daarna 20 minuutjes met pan en al in de oven.

Amuse vitello tonato

Nodig voor amuses van vitello tonnato

  • 1 klein blikje tonijn (80 gram)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel uitgelekte kappers
  • 3 takjes peterselie (blaadjes fijngesneden)
  • 50 gram kalfsfricandeau
  • 8-12 toastjes, cupjes

 

Zo maak je de amuses

    • Als je kalfsfricandeau aan een stuk koopt braad deze dan met peper en zout in olijfolie even aan
    • Zet de pan in de oven en bak 20 minuten op 180º C en laat afkoelen
    • Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge kom
    • Voeg mayonaise, kappertjes en de helft van de peterselie toe
    • Pureer met de staafmixer tot een gladde saus
    • Snijd de fricandeau in dunne plakjes en verdeel over de toastjes
    • Bestrijk met de tonijnmayonaise en bestrooi met de rest van de peterselie