Biefstuksalade met champignons

Een maaltijdsalade is altijd welkom. Biefstuk met champignons ook. Ik kon niet kiezen. Het gevaar zit hem altijd in mijn bezoekje aan mijn slager. Van tevoren heb ik altijd een plan wat het avondeten gaat worden maar hij gooit altijd roet in het eten. Deze keer had hij supermals paardenbiefstuk liggen en die kon Angeli dus niet weerstaan. Maar ja, om deze een paar dagen in de koelkast te laten liggen of in de vriezer te doen vond ik ook zonde. Dus daarom maak ik een combinatie van wat ik eigenlijk van plan was samen met de biefstuk. Lauwwarme biefstuksalade met champignons. Lekker gecombineerd met heerlijk zoet balsamico azijn en olijfolie.

Biefstuksalade met champignons

Nodig voor biefstuksalade met champignons

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 2 malse biefstukjes
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gram rucola
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels balsamico azijn crema
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • theelepel mosterd

Zo maak je de biefstuksalade met champignons

  • Snijd de champignons in plakjes, de paprika en tomaten in blokjes en de rode ui in halve ringen
  • Meng balsamico azijn, peper, zout en mosterd. Klop er met een garde olijfolie doorheen tot ie wat dikker en gladder wordt. De structuur van mayonaise. Proef want het is maar net wat jij lekker vindt
  • Doe de rucola met de groenten en de dressing in een grote kom of op een schaal
  • Bak de biefstukjes naar smaak en laat even rusten onder aluminiumfolie
  • Bak de champignons in hetzelfde vet als de biefstukjes
  • Schep de champignons over de sla en snijd de biefstuk in plakjes
  • Leg de biefstukplakjes op de sla en serveer
  • Versier nog met balsamico azijn

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.