Brood zonder kneden

Ik vond een filmpje waarin ze laten zien hoe je brood maakt zonder kneden. Het duurt wel in totaal zo’n 12-24 uur maar dan kun je in ieder geval ‘s avonds al beginnen. Het mooie is dat je het uiteindelijke deeg in een gietijzeren pan in de oven bakt. Aangezien ik tegenwoordig elk weekend brood bak en met de hand het deeg kneed wilde ik dit natuurlijk wel eens uitproberen. Het is een kwestie van mengen en dat is eigenlijk het meeste werk. Resultaat? Een heerlijk rustiek broodje met krokante korst. Oordeel zelf. Ik doe het voortaan op deze manier in ieder geval!

Brood zonder kneden in ovenpan

Wat heb je nodig voor 1 brood

Voorbereiding: 15min – 12 t0t 24 uur rijzen ( niet langer dan 24 uur) – 45 minuten bakken

  • 420 gram tarwebloem
  • 1 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel droge gist
  • 350 ml lauwwarm water

Zo maak je het brood

  • Los de gist op in het water
  • Meng in een grote kom tarwebloem en zout goed door elkaar
  • Voeg het water bij de bloem en roer alles met de hand goed door elkaar
  • Bedek de kom met huishoudfolie en laat tenminste 12 uur rijzen op kamertemperatuur
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en leg het deeg op je werkblad
  • Maak een platte lange langwerpige vorm van het deeg en vouw de zijkanten over elkaar naar binnen
  • Dek af met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten
  • Maak voorzichtig een bol van het deeg en laat het onder een doek 2 uur rijzen
  • Verwarm de oven met vuurvaste pan (gietijzer) voor op 230º C
  • Haal de het pan uit de oven en leg het deeg voorzichtig in de pan en doe het deksel erop
  • Bak 45 minuten, de laatste 15 minuten zonder deksel

In onderstaand filmpje zie je hoe!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.