Broodje hamburger

Broodje hamburger is typisch fastfood voor het weekend. Nog lekkerder als je de hamburger zelf maakt en om het helemaal af te maken als je ook de broodjes nog eens zelf maakt. Koop goed gehakt bij je slager, niet uit de vriezer want dat is te nat. Zoals altijd maak je met mooie ingrediënten de lekkerste gerechten. Een hamburger is op zichzelf helemaal niet vet, je moet er alleen niet teveel mayo opdoen maar ja, da’s ook wel weer lekker natuurlijk. Bak er zelfgemaakte frietjes bij en het is helemaal compleet.

Hamburger

Nodig voor je broodje hamburger

4 personen – bereidingstijd 15 minuten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper en zout
  •  2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 8 augurkjes
  • 1/2 eetlepel Worchestersaus + wat extra
  • mayonaise
  • Ketchup of kruidencurry, naar smaak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 ui
  • handje sla
  • 4 hoge zachte broodjes of anders 6 minder hoge zachte broodjes

Hamburgers maken

  • Meng gehakt, mosterd, peper, zout, kruiden, knoflook, ei en Worchestersaus goed door elkaar maar kneed niet te hard. De hamburgers mogen best wat losjes zijn
  • Maak van het mengsel 8 gehaktballen en druk ze plat.
  • Laat het midden van de hamburgers wat dunner anders krullen ze straks op tijdens het grillen
  • Zet de hamburgers een kwartiertje in de koelkast
  • Snijd ondertussen de ui in ringen en bak ze met bruine suiker en een klein beetje Worchestersaus
  • Verhit een grillpan of neem een koekepan en verwarm er wat olie of boter in
  • Snijd ondertussen de broodjes doormidden
  • Grill of bak de hamburgers aan beide kanten
  • Beleg de broodjes met de hamburgers en beleg naar smaak met mayo, ketchup of kruidencurry, de uien de augurken

Je hoeft er natuurlijk niet zo’n dubbeldekker van te maken

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.