Verse lasagnebladen lagen werkeloos in de koelkast. Verder had ik ook nog een bakje ricotta en verse spinazie. Tomaten zijn er altijd in huis en ook mozzarella en basilicum. Dat was makkelijk want ik wilde toch een vleesloos dagje inlassen. Het werd cannelloni met spinazie en ricotta. In plaats van die kant en klare gedroogde cannelloni gebruikte ik de lasagnebladen. Kwestie van oprollen.
Nodig voor cannelloni met spinazie en ricotta
- 6 verse lasagnebladen
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 bakje ricotta van 450 gram
- 500 gram verse bladspinazie
- 2 bollen mozzarella
- gedroogde oregano
- verse basilicum
- verse peper en zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
- Doe 1 eetlepel olie in een pan en link al roerend de spinazie. Doe het in delen. Schep de spinazie uit de pan in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
- Zet de pan weer op het vuur en fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel olie en zout. Schenk de blikken tomaat erbij en strooi oregano erover. Laat het 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper.
- Ondertussen hak je de spinazie fijn een roer je de ricotta samen met nootmuskaat, per en zout door elkaar.
- Schep het mengsel op de lagasnebladen en rol de bladen lichtjes op
- Doe wat tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en leg de pijpjes naast elkaar in de saus.
- Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en de rest van de tomatensaus.
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de schaal
- Zet de schaal 25 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten buiten de oven rusten en serveer.