Citroencake

Vandaag maak ik een cirtoencake in mijn favoriete vorm, de Zeeuwse Knop. Een cakeje bakken is altijd gezellig en eigenlijk best snel te doen. Als je onthoud dat je gelijke hoeveelheden boter, suiker en bloem gebruikt dan heb je het basisrecept waarmee het eigenlijk niet mis kan gaan. Gebruik je zelfrijzend bakmeel dan wordt de cake luchtiger dan wanneer je bloem gebruikt. Gebruike je alleen bloem dan volg je het originele recept. Bloem en bakpoeder heeft hetzelfde effect als zelfrijzend bakmeel en wordt het dus ook luchtig cakeje.

Citroencake

Voor citroencake gebruik je het basisrecept maar rasp je wel de schil van 1 citroen doorheen.  Aangezien ik van mijn collega’s onder andere het bakboek van de Zeeuwse Knop heb gekregen voor mijn afscheid, vond ik dat ik ze best wel kon trakteren op een citroencake uit die mooie vorm.

Citroencake

Nodig voor citroencake

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram eieren, dat zijn er 4 van normale grootte
  • Rasp van 1 citroen

Zo maak je citroencake

  • Verwarm de oven op 175º C
  • Beboter een cakevorm
  • Meng de zachte boter met de suiker en mix tot het geheel schuimig is
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe maar wacht met het toevoegen van een ei dat het vorige volledig is opgenomen door de boter en de suiker
  • Mix de bloem met citroenrasp door het botermengsel
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig
  • Bak de citroencake 1 uur in de oven. Let op de temperatuur want die kan afwijken. Zonodig lager zetten.
  • Prik voor de gaarheid met een satéprikker in de cake, deze moet er schoon uitkomen en er mag niks aan plakken
  • Draai de vorm om op een rooster en laat afkoelen

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.