Sinaasappelcake en appelcake met boerenjongens

Ik heb de smaak te pakken van cake bakken. Misschien een beetje eentonig steeds in mijn favoriete bakvorm maar het ziet er zo gezellig uit. Daarom varieer ik met smaken. De citroencake was in goede aarde gevallen bij collega’s, net als mijn Zeeuwse kruidkoek. Daarom maak ik nu een sinaasappelcake en een appelcake met kaneel en boerenjongens. Helaas voor mijn collega’s gaan deze een keer niet het huis uit :-)

Basisrecept voor cake

Het basisrecept voor cake vroeg natuurlijk ook weer om variatie. Daarom gebruikte ik dezelfde hoeveelheid boter, eieren, suiker en bloem maar ik wilde toch een keer bakpoeder tevoegen om te kijken of de cake echt wel luchtiger ervan wordt. Bovendien heb ik ergens gelezen dat je na het kloppen van de bloem met de suiker alleen de eidooiers erdoor mengt en dan later de opgelopte eiwitten. Dat heb ik nu voor de sinaasappecake ook gedaan.

Appelcake met boerenjongens

Bij de appelcake met boerenjongens ben ik weer uitgegaan van het basisrecept, dus zonder bakpoeder en hele eieren door het botermengsel. Toegevoegd heb ik wat kaneelpoeder, 1 geraspte appel en 2 eetlepels boerenjongens.

Sinaasappelcake en appelcake met boerenjongens

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.