Sinaasappelcake en appelcake met boerenjongens

Ik heb de smaak te pakken van cake bakken. Misschien een beetje eentonig steeds in mijn favoriete bakvorm maar het ziet er zo gezellig uit. Daarom varieer ik met smaken. De citroencake was in goede aarde gevallen bij collega’s, net als mijn Zeeuwse kruidkoek. Daarom maak ik nu een sinaasappelcake en een appelcake met kaneel en boerenjongens. Helaas voor mijn collega’s gaan deze een keer niet het huis uit :-)

Basisrecept voor cake

Het basisrecept voor cake vroeg natuurlijk ook weer om variatie. Daarom gebruikte ik dezelfde hoeveelheid boter, eieren, suiker en bloem maar ik wilde toch een keer bakpoeder tevoegen om te kijken of de cake echt wel luchtiger ervan wordt. Bovendien heb ik ergens gelezen dat je na het kloppen van de bloem met de suiker alleen de eidooiers erdoor mengt en dan later de opgelopte eiwitten. Dat heb ik nu voor de sinaasappecake ook gedaan.

Appelcake met boerenjongens

Bij de appelcake met boerenjongens ben ik weer uitgegaan van het basisrecept, dus zonder bakpoeder en hele eieren door het botermengsel. Toegevoegd heb ik wat kaneelpoeder, 1 geraspte appel en 2 eetlepels boerenjongens.

Sinaasappelcake en appelcake met boerenjongens