Een visje, daar kun je me altijd voor wakker maken. Maakt eigenlijk niet uit wat voor vis. Op zich eet ik bijna alles en vind ook alles lekker. Uit eten doen we haast nooit maar als we dat doen kies ik bijna altijd vis.  Als je wat later op de avond eet dan is een visje lichter verteerbaar dan een enorme lap vlees. Mijn voornemen voor 2015 is om wat vaker dan 1x per 2 weken vis te eten. Forel met kruiden uit de oven, lekker makkelijk.

Forel met rozemarijn

Nodig voor forel met rozemarijn uit de oven

2 personen – bereidingstijd 25 minuten

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en grof zeezout

Zo maak je forel met rozemarijn uit de oven

  • Verwam de oven voor op 175º C
  • Was de forellen en dep ze droog met keukenpapier
  • Vet een ovenschaal in met olie
  • Bestrooi de buikholte met peper en grof zeezout en leg er takjes rozemarijn en een plakjes citroen in
  • Besprenkel de buikholte met wat olijfolie
  • Leg de forellen in de ovenschaal, druppel er nog wat olijfolie over en strooi er peper en grof zeezout over
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ongeveer 25 minuten in de oven

Lekker met spinaziesalade en gepofte zoete aardappel