Kabeljauwschotel

Kabeljauw is een vis met een zeer losse structuur en één van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het is een veelzijdig visje waar je alle kanten mee opkunt. Koken, pocheren, bakken en verwerken in een kabeljauwschotel. Ook lekker in een beslag van bier zoals in Engeland de Fish als onderdeel van Fish and chips. Of maak er vissticks van!

Deze keer maak ik er een ovenschotel van, lekker makkelijk. Aangezien ik nog spinazie, ricotta en cherrytomaatjes in overvloed had kon ik dat goed combineren met de kabeljauw. Het gerecht is ook nog eens lekker mager.

Kabeljauwschotel

Nodig voor de kabeljauw uit de oven

2 personen – bereidingstijd 40 minuten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • 300 gram spinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 gram  ricotta
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 40 gram pijnboompitjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Kabeljauwschotel maken

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Snipper de ui en fruit deze in een grote pan
  • Roerbak de spinazie samen met de ui
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat de spinazie uitlekken en voeg de ricotta toe
  • Verdeel het spinaziemengsel in een ovenschaal
  • Snijd de cherry tomaatjes doormidden en leg ze op de spinazie
  • Leg de kabeljauwfilet op de tomaatjes
  • Maal in een keukenmachine de pijnboompitjes met wat basilicum fijn en voeg wat olijfolie toe om het kleverig te maken
  • Smeer de visfilets in met de pijnboompitjes
  • Zet de schaal in de oven en bak 20 minuten

Lekker met zelf gemaakte tagliatelle

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.