Gele koeken

Het is bijna pasen, de eerste krokusjes als gespot, dus tijd voor weer wat vrolijke lentekleuren. De een zet een paar takken met eieren in een vaas, wat ik nooit begrepen heb waarom je dat zou doen en de ander kleurt het huis geel. Er wordt weer flink gesnoept aan de chocoladeeieren en de paashazen moeten er ook weer aan geloven. In ieder geval geeft pasen behalve een religieuze betekenis het begin van nieuw leven, een nieuw begin of hoe je het ook bekijkt. Bij pasen hoort traditioneel de kleur geel. Om al in de stemming te komen trap ik af met gele paaskoeken in plaats van roze koeken. Kleur je roze koeken roze met bietensap of frambozensap, voor de gele koeken kleur je het glazuur met met sinaasappelsap.

Het recept van mijn heel erg roze koeken kun je gebruiken voor deze gele koeken. Je kunt ook muffins maken van hetzelfde deeg en dan dopen in de gele glazuur.

Gele koeken

 Nodig voor 4 grote gele koeken

4 stuks –  bereidingstijd 30 minuten

Cake

  • 110 gram bloem
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • Zout
  • 4 taartvormpjes

Glazuur/fondant

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Zo maak je de gele koeken

Cake

  • Over voorverwarmen op 160º C
  • Mix de boter en de suiker tot een glad luchtig mengsel
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng goed tot alles is opgenomen
  • Doe de gezeefde bloem erbij en goed mengen
  • Beboter 4 taartvormpjes
  • Bak de cakejes 20 minuten op 160º C
  • Laat afkoelen

Glazuur

  • Voeg het sinaasappelsap bij de poedersuiker en roer goed tot er een egale massa ontstaat
  • Doop de cakejes in de gele glazuur of besmeer met een lepel
  • Zet de koeken in de koelkast om het glazuur uit te laten harden

 

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.