Bounty zelf maken

Het zal je niet ontgaan zijn; ik ben gek op chocolade maar dan wel puur. Bounty’s kun je helaas niet overal kopen met pure chocolade. Tijd dus om ze zelf een keer te maken. Dit zit in de rakkers die je kant en klaar koopt:

Suiker, kokos (21%), glucosesiroop, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren (soja lecithine, E471), magere melkpoeder, botervet, bevochtigingsmiddel (glycerol), lactose, weipoeder, zout, natuurlijke vanille-extract, natuurlijk aroma”

Ik maak ze dus zelf, maar dan niet van geraspte kokos die je kant en klaar koopt maar we gaan gewoon even een hele kokosnoot vellen. Nou ja even….. De boormachine kwam er aan te pas om er 2 gaatjes in te boren, het sap er uit te halen en vervolgens het mes om de kokosnoot al draaiend en slaan kapot te krijgen. Nou, het is gelukt! Het vruchtvlees er uit halen is ook en hele operatie maar zooo lekker. Ik gebruik in dit recept gecondenseerde kokosmelk; veganistisch, geen gluten, soja of lactose. Klinkt goed.

Bounty zelf maken

Nodig voor 10 bounty’s

Bereidingstijd: 4 uur

  • 1/2 blikje gecondenseerde kokosmelk
  • 1 kokosnoot, 100 gram
  • 100 gram pure chocolade

Zo ga je zelf bounty’s maken

  • Maak een gaatje in de kokosnoot, een kokosnoot heeft 3 deukjes, waarvan er eentje altijd duidelijk zachter is dan de rest. Je kunt dat doen met een priem of spijker met hamer of zoals ik dat heb gedaan; met de boormachine
  • Giet het vocht uit de kokosnoot, dat kun je drinken en hoef je niet weg te gooien, zonde
  • Sla met een hamer of de rug van een mes op de “evenaar” van de kokosnoot. Ga helemaal rond; de noot breekt dan
  • Lepel of schraap de kokos uit de 2 helften en maal het wat fijn in een keukenmachine
  • Voeg 1/2 blikje kokosmelk aan de kokos toe en roer goed
  • Maar er “kroketjes” van of duw de kokos in een rechthoekige vorm, druk aan en snijd later in stukken
  • Zet het kokosmengsel een paar uur in de koelkast op op te stijven
  • Smelt 2/3 van de chocolade au-bain-marie
  • Haal de schaal met chocolade van de pan en roer de rest van de chocolade er doorheen. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur van de chocolade daalt en dat deze straks vrijwel meteen koelt als je de kokos ermee bedekt
  • Haal de kokos uit de koellast en doop met 2 vorken door de chocolade
  • Laat op een rooster of bakpapier afkoelen

Je kunt natuurlijk ook kant en klaar geraspte kokos en gewoon gecondenseerde melk gebruiken

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.