Tzatziki

O die heerlijke Tzatziki! Lekker  om gewoon zo te eten of stokbrood mee te besmeren. Ik eet hem altijd bij mijn Gyros schotel en Choriatiki.

Tzatziki

Tzatziki

Wat heb je nodig?

  • 500 gram lekkere dikke Griekse of Turkse yoghurt
  • 5 tenen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel goede olijfolie, extra vergine
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Een paar blaadje fijngesneden verse munt

Hoe maak je Tzatziki?

  • Schil de komkommer en snijd in de lengte doormidden
  • Verwijder de zaadjes en rasp hem grof
  • Strooi zeezout over de komkommer en laat in een zeef uitlekken
  • Doe ondertussen de yoghurt in een schaal
  • Pel de knoflooktenen en pers het in de yoghurt
  • Spoel het zout van de komkommer en knijp het met de handen uit tot er geen vocht meer uitkomt
  • Doe de komkommer in de yoghurt
  • Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer met een blaasje munt en een olijf in het midden

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.