Kip Tikka Masala

Kip tikka massala, een Indiaas gerecht voor de afwisseling is oké voor mij. Alhoewel ik geen fan ben van de Oosterse keuken is dit echt een heerlijk recept uit een boek van Gordon Ramsay. Ik ben toch meer van de Italiaanse, Franse, Spaanse en Marokkaanse keuken. Dit gerecht hoeft niet wekelijks bij mij op tafel maar smaken verschillen natuurlijk. De kip is supermals en de combinatie met kruidige rijst met kardemom en koriander brengt een heerlijke geur in huis. Binnen 30 minuten op tafel. Geniet van de kleuren en eet smakelijk!

Kip Tikka Masala

Nodig voor Kip tikka masala

4 personen – bereidingstijd 30 minuten

  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 grote ui, gepeld in in ringen
  • 2 groene pepers, zaad verwijderd en fijngesneden
  • stukje gember van 3 cm, geschild en fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels Garam Masala
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 6 eetlepels yoghurt
  • verse koriander
  • peper en zout
  • 400 gram basmatirijst
  • 600 ml koud water
  • 3 kardemompeulen
  • 2 stukjes steranijs

Zo maak je Kip tikka masala

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Fruit de ui een paar minuten en voeg de groene peper, gember en knoflook toe. Bak ongeveer 2-3 minuten tot ze zacht worden.

Doe de het chilipoeder, garam masala (indiaas kruidenmengsel), kurkuma en bruine suiker met de ui en roerbak 1-2 minuten.

Voeg de tomatenpuree en de gehakte tomaten toe en wacht tot het gaat pruttelen en haal de pan dan van het vuur. Schenk over in een blender of keukenmachine en meng tot een gladde saus. Veeg de pan schoon.

Spoel ondertussen de rijst een paar keer grondig af met koud water totdat het water helder is. Doe de rijst in een steelpan, voeg het water toe en wat zout en peper. Kneus de 3 kardemom peulen en doe ze samen met de steranijs in een pan. Kook de rijst 10 minuten en haal dan van het vuur. Laat de rijst nog 5 minuten stomen met het deksel op de pan.

Verhit in de koekenpan 1 eetlepel olie en bak de blokjes kip lichtbruin. Schenk daarna de saus over de kipblokjes en laat 10 minuutjes lekker pruttelen.

Roer de yoghurt en een klein handje fijngehakte koriander erdoor. Serveer met de rijst.