Hachee

Weet niet waarom maar ik heb zin in een winterkostje. Van mijn slager heb ik een heel goed Hachee recept gekregen met paardevlees. Paardevlees is zo heerlijk mals en heeft veel meer smaak dan rundvlees. Voor dit recept kun je natuurlijk ook rundvlees gebruiken als paardevlees je tegenstaat. In dit recept staat gerookt spek genoemd maar ik gebruik rookvlees omdat ik geen varkensvlees eet. Het potje moet wel even pruttelen maar het ruikt heerlijk in huis. Maak gewoon lekker veel en vries de rest in, als het je lukt om nog wat over te houden 😉

Hachee

Dit heb je nodig voor die overheerlijke hachee

  • 1 kilo paardevlees of rundvlees
  • 50 gram gerookt spek, of rookvlees als je geen varkensvlees eet
  • 125 gram boter
  • Scheut olijfolie
  • 500 gram goudreinetten in plakjes
  • 1 flinke eetlepel appelstroop
  • 500 gram gesneden uien
  • Half koffiekopje azijn
  • Half flesje donker bier of 300 cc rode wijn
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 flinke plak ontbijtkoek in blokjes gesneden
  • 1 Hacheebonbon

Hacheebonbon

Hachee maken

  • Uien en en de knoflook licht fruiten in de boter en de scheut olijfolie
  • Bak het vlees even aan, niet te hard maar gewoon een paar keer omroeren
  • Voeg alle over overige ingrediënten toe behalve de ontbijtkoek
  • Laat met de deksel op de pan 4 tot 5 uur zachtje pruttelen
  • Het laatste uur het deksel verwijderen om de saus in te laten dikken
  • Voeg in het laatste half uur pas de ontbijtkoek toe en roer af en toe om.

Lekker hollands met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

De Hacheebonbon is alleen verkrijgbaar bij slagerij Ad Wilde. Te bestellen via zijn website.

You may also like...