Een goed stuk rundvlees dat uren staat te pruttelen is altijd lekker. De geur die in de keuken hangt geeft een huiselijk welkom. Vooral de specerijen waarmee je het vlees …
Perzisch stoofpannetje met dadels
Heerlijk die stoofpannetjes en supereenvoudig natuurlijk. Die eenpansgerechten begin je op het fornuis en plaats je met pan en al in de oven. Ondertussen kun jij de komende uren iets …
Stoofvlees in bier en appelstroop
Het is weer de tijd van het jaar dat we massaal binnen zitten. Haardje aan, kaarsjes branden en gezellig met elkaar aan tafel. Er gaat dan niets boven heerlijk ouderwets …
Hongaarse Goulash
Goulash! Of het nu winter of zomer is, het heerlijke stoofpotje smaakt altijd. Zeker nu het hele dagen regent en het gewoon binnenblijfweer is, een stoofpotje ruikt heerlijk in de …
Boeuff bourguignon
Een authentieke klassieker, deze boeuff bourguignon. Van het recept zijn zoveel varianten dat het moeilijk te zeggen is wat nu het originele recept is. Alle klassieke streekgerechten en zelfs dorps- …
Konijn met pruimen in kriekenbier
Het bourgondische Vlaanderen bracht me op een stoofgerecht met konijn. Konijn met pruimen in kriekenbier, heerlijk! Ooit maakte ik al Limburgs konijn in het zuur maar beide gerechten zijn echt …
Runderpastei in bier
Ik ben fan van Donna Hay. Zodra je een kookboek van haar ziet ben je verliefd. Verliefd op de vaak simpele gerechten, de vormgeving en vooral de prachtige foto’s van …
Visstoofpotje van kabeljauw
Afgelopen week was het een dag wat frisser en dan heb ik meteen zin in zo’n heerlijk stoofpotje. Het maakt me dan niet uit of het vlees, vis of vegetarisch …
Coq au Riesling
Coq au Riesling is weer eens wat anders dan het Franse Coq au vin. Coq au Riesling is een recept uit de Elzas. De een is in rode wijn en …