High tea

Net terug uit Engeland en daar moet je ‘s middags even een afternoon tea nemen. High tea en afternoon tea, wat is eigenlijk het verschil? Wij nederlanders gooien dat nogal eens door elkaar en denken bij een High tea aan thee tussen 15.00 en 17.30 uur. Maar dat is dus afternoon tea. De High tea is een Engelse maaltijd, zo rond 18.00 uur. Ik kom echt heel vaak in Engeland en weet nu het verschil. Ik weet ook als je dat eenmaal hebt gegeten dat je ook voor de rest van de avond niets meer lust :-).

High tea

Een stukje geschiedenis

Anna, de 7e hertogin van Bedford, kreeg rond 1840 tegen 16.00 uur honger maar zij wilde niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar gemaakt met verschillende theesoorten.  Men vond het zo’n goed idee alle Engelsen om 16.00 uur thee gingen drinken. Dat doen ze nog steeds. De Engelse ‘tea’ is nu naast de tea natuurlijk een lichte maaltijd met een wat kleine gerechtjes. Eerst zijn de hartige hapjes aan de  beurt en daarna al het zoete gebeuren. Natuurlijk ontbreken de scones hierbij niet.

Deze hapjes heb ik een tijdje terug geserveerd bij de High Tea. Helaas heb ik geen foto’s van alle hapjes. Die volgen zodra ik weer een High Tea maak.

Een aantal hapjes op een rijtje

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.