Provencaals gekruide kabeljauw

Tegenwoordig is het heel normaal dat ik laat thuis ben van mijn werk. Geeft niet, ik heb een superleuke baan en het reizen went wel. Dat is echt waar want ik stel me in op de drukte onderweg, files en de reistijd. Ondanks dat wil ik toch nog heel graag koken als ik thuis kom. Het is toch een even-het-hoofd-leegmaken moment. Niet al te ingewikkeld en uitgebreid recept. Dat doe ik in het weekend. Tijdens de rit naar huis bel ik meestal naar huis met de opdracht alvast wat voor me klaar te zetten en te snijden. Dat is handig want ik doe mijn bedenksel in de pan of de oven en we eten binnen een half uurtje. Zo ook vandaag. Kabeljauw uit de oven. Lekker met Provencaalse kruiden, tomaatjes en Parmezaanse kaas. Makkelijk doordeweeks gerecht met gebakken aardappeltjes en geroerbakte spinazie met cashewnoten. Het recept heeft geen vaste hoeveelheden. Het is maar net wat jij lekker vindt.

Provencaals gekruide kabeljauw

Nodig voor kabeljauw met Provencaalse kruiden

  • Kabeljauwfilets vers of ontdooid uit de vriezer
  • Goede olijfolie
  • Versgemalen peper en zout
  • Gedroogde Provencaalse kruiden
  • Kerstomaatjes
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je kabeljauw met Provencaalse kruiden

  • Verwarm de oven op 220º C
  • Smeer een ovenschaal in met olijfolie
  • Dep de kabeljauwfilets droog en leg ze in de ovenschaal
  • Sprenkel olijfolie over de filets
  • Bestrooi met peper, zout en gedroogde kruiden (naar smaak)
  • Verdeel er een handjevol tomaatjes over en geraspte Parmezaanse kaas
  • Zet 15-20 minuten in de oven

Lekker met gebakken aardappeltjes en geroerbakte spinazie met gezouten cashewnoten

Maak ook eens mijn recept van kabeljauw met pasta en basilicum. Ook lekker!

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.