Dorade met kruiden uit de oven

Het is weekend en eindelijk heb ik na een paar volle weekenden weer eens tijd om te koken. Zo’n zin in een lekker visje. Forel, kabeljauw of toch lentezalm? Dorade is ook lekker trouwens. Deze keer maak ik dorade met kruiden uit de oven! Het is een supermakkelijk visje met een volle smaak. Persoonlijk vind ik de Dorade in zijn geheel het lekkerst. Filet is wat droger. Manlief op pad gestuurd om dorade te kopen bij de visspeciaalzaak. ” Of ie schoongemaakt moet worden, kop er af?”  Ja doe maar want die starende blik van het visje op je bord valt niet bij iedereen even goed. Is het mooi weer? Steek de barbeque aan en grill de dorades. Laat maar komen die zomer!

Dorade uit de oven of van de barbeque

Nodig voor dorade met kruiden uit de oven

4 personen – bereidingstijd 30 minuten

  • 2 dorades, schoongemaakt
  • 1 citroen
  • 1 ui, in ringen
  • 6 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 4 takjes oregano
  • 4 tenen knoflook
  • zwarte peper en zout
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • een paar kerstomaatjes

Zo maak je dorade met kruiden uit de oven

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Spoel de dorades af onder stromend water en dep droog met keukenpapier
  • Wrijf versgemalen zwarte peper zout in de buikholte en aan de buitenkant, 2 zijden
  • Vul de de buik met de helft van de kruiden, uienringen, 1 knoflookteen en een schijfje citroen
  • Maak in de dorades inkepingen met een scherp mes en stop er ook nog knoflook en rozemarijn in
  • Leg op het rooster van de braadslede de andere helft van de kruidentakjes en 2 plakjes citroen, vorm voor elke vis een bedje
  • Leg de dorades op de kruidenbedjes en schenk de olijfolie over de vis
  • Leg de tomaatjes rond de vissen op het rooster
  • Bak de dorades 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

Lekker met verse Vlaamse frieten en sla of erwtjes

Lekker weer buiten? Steek de barbeque aan en grill de dorade!

Dorade met kruiden uit de oven

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.