Kebab. Deze hele week ga ik voor simpel, mager en snel klaar. Wel af en toe met vlees alhoewel ik dat wel steeds minder vaak eet. Helemaal zonder hoeft voor mij niet maar als ik het eet is het een klein stukje. Het biologische vlees koop ik dan bij de lokale boer om de hoek.
Deze kebab is gemaakt van supermalse kogelbiefstuk. Om-en-om met rode paprika geregen aan een spiesje en daarna op de grillpan. Wel de avond van tevoren marineren in yoghurt met kruiden.
Nodig voor kebab
2 personen – bereidingstijd 25 min + 1uur wachttijd
- 40 ml yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel Lemon Pepper (Jonnie Boer)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 250 gram kogelbiefstuk in stukken gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1/4 komkommer in blokjes
- olijfolie
- 8 kerstomaatjes, doormidden
- 200 gram cannellimnibonen, blik en uitgelekt en afgespoeld
- verse munt
- 6 satéprikkers
Zo maak je kebab
Meng de yoghurt met 1/2 eetlepel citroensap, kurkuma, lemon pepper en de knoflook en schep de stukjes biefstuk er doorheen. Marineer minstens 1 uur.
Verwarm de grillpan. Rijg de biefstukje en de paprikastukjes om-en-om aan de satéprikkers. Besprenkel de kebabs met olijfolie en grill op de pan ongeveer 5-6 minuten rondom.
Ondertussen meng je de tomaten, de cannellinibonen, de komkommer, de munt en overig citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kebab met de salade.