Pompoensoep

Pompoenen zijn nu in allerlei soorten en maten te koop. Ervaring met pompoen heb ik niet dus ik kan niet zeggen wat de verschillen in smaak zijn van de diverse modelletjes. In mijn kookboek van Tom Kerridge staat een recept van soep van flespompoen met parmezaanse kaas. Bijzondere combinatie dacht ik. Ook zitten er paddenstoelen en kastanjes is. Dat samen met truffelolie wordt het weer een fantastische soep. Flespompoen heeft een nootachtige smaak en daarom een goede combinatie met de paddestoelen. Alles wat ik maak van Tom is heerlijk. Deze Butternut Squash and Parmesansoup is heerlijk zijdezacht en een bijzondere smaak door het zilte van de kaas die erdoor gaat.

Pompoensoep butternut squash en parmezaan

Nodig voor pompoensoep

4 personen – bereidingstijd 45 minuten

  • 1 flespompoen of in ieder geval 500 gram aan vruchtvlees, geschild, zaadjes eruit en in blokjes gesneden
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels truffelolie
  • een paar blaadjes salie
  • 200 gram paddestoelen
  • 175 gram parmezaanse kaas, geraspte
  • 100 gram boter
  • 200 gram kastanjes
  • Verse peper en zout

Zo maak je de pompoensoep

  • Smelt 50 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui 10 minuten op een zacht vuur
  • Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee
  • Doe de pompoenblokjes erbij en de bouillon
  • Laat 30 minuten sudderen tot de pompoen gaar is
  • Haal van het vuur en roer de parmezaanse kaas en de truffelolie erdoor
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine
  • Haal de pompoensoep door een fijne zeef en schenk ik een schone pan
  • Smel in een koekenpan de rest van de boter en bak de paddenstoelen bruin
  • Doe de kastanjes erbij en bak nog 2-3 minuten
  • Roer er fijngesneden salie doorheen maar bewaar nog wat voor de garnering
  • Schenk de soep in mooie kommen en schep het paddenstoelenmengsel erover
  • Garneer met fijngesneden salie

Bron: Tom Kerridge ‘s Best Ever Dishes

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.