Tegenwoordig ben ik fan van mango. In yoghurt, op gebak, puur of bij kip. Net als bij dit gerecht met gegrilde kip met pittige mangosalsa. Lekker koolhydratenarm recept voor als je wat op je koolhydraten aan het letten bent! Ik hoorde van iemand dat je de pit gewoon in de grond kunt stoppen en dat ie ook nog eens uitgroeit tot een leuk plantje. Maar ik zag ook dat het een enorme boom moet gaan worden en dat gaat never nooit met dit klimaat. Maar toch leuk!

Ik maak het gerecht voor 2 personen maar je kunt de ingrediƫnten makkelijk vermenigvuldigen.


Gegrilde kip met mangosalsa

Nodig voor kip met pittige mangosalsa

  • 1 kipfilet
  • 1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • verse koriander, grof gesneden
  • limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram kidneybonen
  • 1/2 avocado
  • 100 gram trostomaten
  • 100 gram romaine sla

Kip met pittige mangosalsa maken

Verhit een grillpan of barbecue en snijd de kipfilet in de lengte door. Halveer ze dus horizontaal zodat je 2 dunne filets hebt.

Meng in een kom de mango, rode peper, ui, koriander en wat limoensap en zet opzij.

Besprenkel de kipfilets met een beetje olijfolie en gril 2-3 minuten aan elke zijde. Ondertussen meng je de bonen, de sla, de tomaten en de avocado in een kom. Meng het limoensap en olijfolie en verdeel over de sla.

Serveer de gegrilde kip met daarop de mangosalsa en de salade apart daarnaast.