Kikkererwten met gehakt en tomatensalsa

Soms heb je weleens geen zin om de wekelijkse boodschappen te doen ook al heb je haast niets meer in huis om een warme maaltijd op tafel te zetten. Vaak grijp je terug op de gewoonlijke en vertrouwde gerechten en bepaal je daarom dat er niets meer in huis is. Toch is het een uitdaging om ook dan iets te maken dat je nooit eerder deed. Herkenbaar? Nou, ik had het vandaag. Druk, druk, druk. Eenmaal thuis na een vol bezette werkdag en met een eerst blik in de voorraadkast en koelkast voorspelt het een karige maaltijd te worden. Niets is minder waar. Ik vind het altijd een uitdaging om dan toch nog iets fatsoenlijks op tafel te kunnen zetten. Deze keer iets met een blikje dat achterin de voorraadkast stond; kikkererwten.

Kikkererwten met gehakt en tomatensalsa

Kikkererwten met gehakt

Manlief had gehakt bij de slager gehaald  en in de koelkast gelegd met het plan dat die avond te eten. Maar ja, soms lopen dingen anders waardoor het 2 dagen in de koelkast blijft liggen. Ehm, pasta met gehaktsaus dan maar? Oh, we hebben geen uien meer. Gehaktballen dan, met aardappels en groenten die in de vriezer liggen? Mwa, niet zo’n zin in en bovendien horen uitjes in een Hollandse gehaktbal. Zullen we dan spaghetti met kleine gehaktballetjes doen? Ja, dat is lang geleden! O, gaat ook niet want we hebben ook geen eieren meer. Pff en nu? Voorraadkast openen en kijken wat er staat. Hee, een blik kikkererwten. Dat zou toch een goede maaltijd moeten worden met het gehakt. Een koolhydratenarme maaltijd dus. Klinkt goed en dan maken we van de tomaatjes die er ook nog liggen een salsa met mint en hup we hebben een maaltijd.

Uitdaging

Zo zie je maar dat je eigenlijk altijd iets kunt verzinnen. Ik vind het altijd een hele uitdaging en deze keer is het ook weer bijzonder goed gelukt!

Nodig voor kikkererwten met gehakt

  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 blok feta
  • 1 rode paprika
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
  • Gedroogde chilipepertjes, naar smaak of 1 verse rode peper
  • 1 blikje tomaten puree
  • 125 ml water
  • Peper en zout
  • Peterselie voor garnering

Zo maak je kikkererwten met gehakt

  • Bak in olie het gehakt rul
  • Voeg peper, zout en komijnpoeder toe
  • Voeg de rode paprikablokjes toe en de knoflook
  • Bak ongeveer 2 minuutjes
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed
  • Blus af met water en laat even pruttelen
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze met koud water
  • Doe de kikkererwten bij het gehaktmengsel en laat even mee opwarmen
  • Dien op en verbrokkel de feta erover. Garneer met peterselie

Lekker met tomatensalsa die je maakt door tomaatje in stukken te snijden en te mengen met een paar blaadjes mint en peterselie. Maak een dressing van olie, azijn, peper en zout en schenk het over de tomaatjes.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.