Gezonde ananasmousse

Bij een mousse denk je niet snel aan een gezonde ananasmousse, ik niet tenminste. Tot ik een gezonde versie ontdekte en er toch nog een halve ananas in mijn groentelade van mijn koelkast werkeloos lag te wachten. Als je aan mousse denkt dan is waarschijnlijk het eerste dat bij je opkomt de chocolademousse. Mousse kun je op verschillende manieren maken en heb je op mijn blog al voorbij zien komen. Een reguliere mousse met gelatine of met slagroom en boter zijn erg lekker maar niet altijd verantwoord. Laats had ik de gezonde variant met avocado en banaan. Nu heb ik geen chocolademousse voor je maar een gezonde ananasmousse. Je zult ervan opkijken maar je hebt maar 1 ingrediënt nodig en dat is ananas. Lekker als nagerecht of tussendoor lekker onderuitgezakt in de tuin.

Gezonde ananasmousse

Hoe maak je de ananasmousse dan? Nou gewoon, heel eenvoudig. Zo simpel dat ik er niet eens een recept voor op hoeft te schrijven. Je hebt dus alleen maar een ananas nodig, geen suiker, geen boter, geen gelatine, geen eiwit, niks. Lekker gezond dus! Snijd de schil van de ananas en haal de harde kern eruit. Het vruchtvlees snijd je in stukken en pureer je in een keukenmachine of met een goede staafmixer net zolang dat je een mousse hebt. Het schuimt iets of wat en is ook nog eens erg luchtig wat je bij een mousse ook verwacht. Versier eventueel met aardbeien en een blaadje verse munt. Je kunt hem nog even in de koelkast zetten maar meteen opeten is wel het beste. Voila!

Gezonde ananasmousse

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Een gedachte over “Gezonde ananasmousse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.