Sloppy Joe

Sloppy Joe? Daar had ik nog nooit van gehoord. Een collega gaf me het recept met de mededeling dat ik deze écht eens moest maken. Na enig speurwerk, want hoe ziet dat er dan uit, blijkt het erg simpel. In Nederland is het vrij onbekend. Wat is het dan? Het is een broodje met een soort bolognesesaus. Het is een typisch Amerikaans gerecht en een keukenprins(es) hoef je er niet voor te zijn. Er kan niks misgaan. Joe, een kok uit Florida schijnt het bedacht te hebben. Sloppy omdat het best een knoeiboel is om te eten, maar wel erg lekker! Mijn eerlijke mening? Heerlijk ! Ik moet wel bekennen dat ik bij de saus eigenlijk liever verse pasta eet. Onderstaand recept heb ik gekregen. Wat ik eraan aangepast heb staat er onder.

Sloppy Joe

Dit heb je nodig voor Sloppy Joe

4-5 stuks – bereidingstijd 45 minuten

  • 700 gram rundergehakt
  • 1/2 fijngesneden ui
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 500 ml water
  • 175 ml ketchup
  • 1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel mosterd
  • een paar druppels Worchestersaus
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • cayennepeper naar smaak
  • 4-6 zachte broodjes

Zo maak je Sloppy Joe

  • Doe het gehakt met de uien in een grote koekenpan en verhit op matig vuur
  • Bak het vlees rul
  • Voeg de knoflook en de parika toe en schep het mengsel nog 2 minuten om
  • Doe de helft van het water erbij en laat zachtjes pruttelen
  • Voeg ketchup, zuiker, moster, Worchestersaus, zout, peper, cayennepeper en de rest van het water toe
  • Breng het mengsel aan de kook en laat 30-45 minuten pruttelen tot bijna alle vloeistof is verdampt en je een dik vleesmengsel overhoudt
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg met het mengsel
  • Serveer direct

In mijn versie gebruik ik geen groene paprika. In plaats van water en ketchup heb ik een heerlijke tomatensaus gebruikt die ik bij een Italiaans restaurant heb gekocht.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.