Pasta met olijven

Onderweg van werk naar huis heb ik tijd zat om na te denken. In anderhalf uur en 150 kilometer lang gaan alle indrukken van die dag door me heen maar ook de vraag die elke dag terugkomt; wat eten we vandaag? Ondanks de lange rit heb kan ik toch nog altijd de moed opbrengen om te koken.

Zo ook vandaag, nog een paar dagen voor mijn vakantie moet toch ook wel de koelkast leeg. Natuurlijk waren we weer eens vergeten vlees of vis uit de vriezer te leggen. Toen dacht ik opeens aan pasta met olijven. Geen vlees nodig en snel klaar, da’s makkelijk en lekker. Salade erbij en klaar. Mijn favoriete Italiaanse bijbel erbij gepakt en natuurlijk stond er wel iets in dat overeenkwam met mijn gedachten. Pasta met olijven.

Pasta met olijven

Nodig voor pasta met olijven

2 personen – bereidingstijd 15 minuten

 • 175 ml slagroom of kookroom
 • 150 gram zwarte olijven in stukjes gesneden
 • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
 • Pasta, bijvoorbeeld penne
 • Peper en zout

Pasta met olijven

 • Doe de slagroom met de olijven in een pan en laat 15 minuten heel zachtjes pruttelen
 • Kook de penne al dente in 10 minuten en giet af
 • Schenk een deel van de saus in een lage schaal
 • Schep de pasta erop en daarop de kaas
 • Schenk de rest van de saus erover en hussel alles door elkaar
 • Smakelijk!