Categorie: Pasta

O jee die heerlijke pasta’s zijn niet weg te denken uit de Italiaanse keuken en ook niet uit de mijne. Regelmatig maak ik ze zelf. Gnocchi, tagliatelle, lasagnebladen, canneloni…… Ik ben er dol op en zeker als ik ze zelf maak. Moeilijk is het zeker niet en de ingrediënten heeft iedereen standaard in huis.

Lasagne van gerookte zalm en pesto

Vandaag een eigen recept. Lasagne is een eenvoudige Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Traditioneel  is de versie met tomatensaus , gehakt en bechamel of spinazie en ricotta. Lasagnebladen…

Pasta met garnalen

Tijdens een gezellig tapas avondje had ik onder andere garnalen met lekker veel knoflook, een rode peper en goede olijfolie op tafel gezet. Heerlijk met stokbrood. Maar aangezien ik weer…

Spaghetti con le polpette

Oftewel spaghetti met gehaktballetjes. Italianen eten pasta met saus, niet andersom. Ook in mijn recept niet erg veel saus. Ik heb altijd basilicum, gehakt en kilo’s gedroogde pasta in huis.…