Vandaag een eigen recept. Lasagne is een eenvoudige Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Traditioneel  is de versie met tomatensaus , gehakt en bechamel of spinazie en ricotta. Lasagnebladen heb je vers (gekocht of zelf gemaakt) of gebruik de gedroogde. Mijn allerlekkerste lasagne maak ik met gerookte zalm, eigen gemaakte pesto en bechamelsaus. Vandaag geen tijd om verse bladen te maken dus deze keer worden het de gedroogde vellen. Lasagne met gerookte zalm en pesto

Lasagne voor 4 personen

  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 gedroogde lasagnebladen

Verse pesto maken

  • 25 gram verse basilicum
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 15 gram pijnboompitten
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zeezout en verse peper

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai de pesto.

Bechamelsaus zelf maken

  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 1/2 liter melk
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • verse peper en zeezout

Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en laat ongeveer 3 minuten garen. Voeg langzaam de melk toen en blijf roeren. Breng langzaam aan de kook tot de saus dikker wordt en voeg de kaas toe. Breng op smaak met verse nootmuskaat en peper en een klein beetje zout.

Lasagne met gerookte zalm en pesto

  • Verwarm de oven op 200º C
  • Breng ruim water aan de kook
  • Kook de lasagnebladen tot ze zacht worden
  • Ga de lasagne ‘opbouwen’ en begin met een laagje bechamel
  • Daarna lasagnebladen
  • Laagje zalm
  • Laagje pesto
  • Laagje bechamelsaus
  • Laagje lasagnebladen
  • Herhaal alles nog 2 keer
  • Sluit af met lasagnebladen en bechamelsaus
  • Strooi nog extra geraspte parmezaanse kaas er over
  • Bak in de oven ongeveer 15 minuten tot het laagje kaas begint te kleuren
  • Smakelijk!

Omdat de saus snel gaar is kun je beter de lasagnebladen even voorkoken tot ze wat zacht zijn. Dan hoeft de schaal niet zo lang in de oven.

Alles draait om smaak! Proef alle lagen dus goed voordat je de laagjes maakt, alles moet goed op smaak zijn.