Spaghetti con tonno, limone e rucola. Wat mij betreft een variant op spaghetti aglio, olio en peperonchino. Simpel en heel belangrijk voor een gewone werkdag, heel snel klaar. Eenvoud op …
Pasta
O jee die heerlijke pasta’s zijn niet weg te denken uit de Italiaanse keuken en ook niet uit de mijne. Regelmatig maak ik ze zelf. Gnocchi, tagliatelle, lasagnebladen, canneloni…… Ik ben er dol op en zeker als ik ze zelf maak. Moeilijk is het zeker niet en de ingrediënten heeft iedereen standaard in huis.
Tagliatelle maken
Zelf pastadeeg maken een leuk werkje. Je moet wel de ruimte hebben en een goede ondergrond om een pastamachine goed vast te kunnen klemmen. Je kunt natuurlijk net als de …
Penne all’arrabbiata
Penne all’arrabbiata is een supergemakkelijke vegetarische pastaschotel. Met maar enkele ingrediënten zet je een pittige maaltijd op tafel. Deze Romeinse arrabbiatesaus heeft een min of meer verplicht ingrediënt namelijk een …
Pasta met gerookte zalm, wodka en tijm
Pasta kan altijd. Er is niet zoiets als een seizoensgebonden gerecht voor pasta. Ja ok, pasta met paddestoelen eet je eerder in de herfst dan in de zomer. Als ik …
Pastataart
Ik wilde mijn gebruikelijk bordje pasta eens een keer anders presenteren. Het oog wil namelijk ook wat zal ik maar zeggen. Waarom niet een taart maken van pasta? Ooit heb …
Tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes
Paarse spruitjes? Ik had ze nog nooit gezien dus reden om ze te kopen. Ze zijn zoeter, hebben een nootachtige smaak en zijn veel milder dus kinderen zullen ze sneller …
Pasta pesto
Pasta kan ik elke dag wel eten. Maakt niet uit welke saus of groente erbij. Pasta pesto is zo lekker als je verse ingrediënten gebruikt. Het lekkerst is het om …
Malse kip met pasta en abrikozen
De Hacheebonbon van Slagerij Wilde bestaat voor 55 procent uit pure chocolade met daaraan kruiden toegevoegd. De bonbon zorgt voor fijne smaak en binding in stoofgerechten en sauzen. Vanwege een …