Chocolademousse met pedro ximenez

Het is december en nog even en het is weer Kerst. Het wordt weer tijd om na te denken over feestelijke gerechten of heb je alles al helemaal gepland? Zoek je nog een nagerecht dat je 1 dag van tevoren al kunt maken? Ideaal als je eters krijgt of gewoon met Kerst niet heel de dag in de keuken wil staan. Ik heb wel een lekker dessert voor je….Chocolademousse met maar 4 ingrediënten en geen gelatine of room! Lekker luchtig en smaakt naar meer. Chocolademousse doet het altijd goed met sinaasappel, frambozen, mint maar kan ook goed met rozemarijn of drank erdoor. Whiskey, notenlikeur, sinaasappellikeur….Ik heb  achter in mijn kast nog een fles frambozenlikeur dus die gebruik ik.

Chocolademousse met pedro ximenez

 

Nodig voor 4 coupes chocolademousse

  • 100 gram pure chocolade
  • 4 eiwitten en 3 dooiers
  • 4 eetlepels frambozenlikeur
  • Voor de versiering wat chocoladeschaafsel en eetparels
  • zout

Zo maak je de feestelijke chocolademousse

  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout
  • Meng de chocolade met de eidooiers en de frambozenlikeur en roer goed
  • Schep 1/3 van het eiwit voorzichtig door het cocolademengsel
  • Spatel de rest van het eiwit er luchtig door tot je geen witte vlokjes meer ziet
  • Verdeel het mengsel in mooie desserglazen
  • Laat minstens 2 uur in de koelkast staan
  • Versier de mousse met wat chocoladeschaafsel en eetparels

Tip: drink er een glaasje Pedro Ximenez bij!

Schraap met een mesje over een chocoladereep om wat schaafsel te maken, kan ook witte chocolade zijn

De mousse is ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast maar ik denk dat ie dan al lang op is!

chocolademousse

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.