Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi is mijn favoriete pizza. Een pizza met, de naam zegt het al, 4 kazen. Als je een kaasliefhebber bent en van pizza houdt dan moet je deze zeker zelf eens maken. Gebruik alleen Italiaanse kazen en geen Hollandse. Ik gebruikte voor meerdere pizza’s, Mozzarella, Provolone, Taleggio, Gorgonzola en Parmezaanse kaas. Maak ook de tomaten basissaus en het deeg zelf en rol de bodem zo dun mogelijk, dat je er net doorheen kunt kijken. Die hebben mijn voorkeur. Zo’n dikke broodbodem is niks voor mij maar smaken verschillen natuurlijk.

Pizza quatre formaggi

Nodig voor 2 pizza’s

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 bol provolone
  • 1 taleggio
  • 1 plak gorgonzola
  • parmezaanse kaas
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • een paar blaadjes basilicum
  • theelepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
  • beetje water om de tomatensaus te verdunnen
  • olijfolie

Pizza!

  • Deeg maken
    • Meng de bloem met de gist, water en olijfolie.
    • Meng goed en voeg het zout toe
    • Kneed totdat het deeg soepel is en wat terugveert als je erop drukt
    • Bedek de kom met plastic folie en laat ongeveer een uur in volume verdubbelen
  • Saus maken
    • Doe wat olijfolie in een steelpannetje en fruit het teentje geperste knoflook
    • Voeg de  tomaten puree toe en bak een minuutje onder voortdurend roeren
    • Doe wat water erbij om de saus wat te verdunnen
    • Doe de blaadjes basilicum en peper en zout erbij, laat even pruttelen
  • Pizza maken
    • Verwarm de oven op 25oº C
    • Verdeel het gerezen deeg in 2 stukken
    • Rol de beide stukken deeg uit tot een hele dunne ronde lap, je kijkt er bijna doorheen
    • Leg bakpapier op een bakplaat en leg de bodems op het bakpapier
    • Smeer de deegbodem in met de tomatensaus
    • Beleg de pizza met de stukjes kazen en tenslotte geraspte parmezaanse kaas
    • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza 15-20 minuten

Pizzapunten

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.