Pizzadeeg met verse gist

Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf een echte Italiaanse Pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza superlekker is! Het is daarnaast ook erg leuk en heel gemakkelijk om zelf pizzadeeg te maken. Ga nu direct aan de slag met zelf pizzadeeg maken! Zo moeilijk is het niet.

Het meel dat je voor pizza gebruikt is een fijn soort meel.

Pizzadeeg

Nodig voor pizzadeeg

4 personen

  • 25 gram verse gist
  • 300 ml lauw water
  • 1 theelepel zout
  • 450 gram pizzameel: farina 00 di grano tenero of Italiaans 00 meel voor pasta
  • 1 eetlepel olijfolie

 Zo maak je pizzadeeg met verse gist

  • Los de gist op in 100 ml van het lauwe water
  • Laat 10 minuten staan
  • Maak op een werkvlak een hoopje van de bloem en maak een kuiltje in het midden
  • Giet de gist, zout, olijfolie en de rest van het water in het kuiltje.
  • Meng alles met een vork vanuit het kuiltje
  • Bebloem je handen en kneed met je handen alles goed door elkaar. Blijf ongeveer 10 minuten kneden
  • Rol 4 ballen van het deeg en laat 2 uur rijzen onder een doek
  • Kneed elke bal nog wat door en druk met je handpalm het deeg tot een ronde plak. Gebruik eventueel een deegroller om het deeg dun te maken maken
  • Maak een opstaande rand door met je knokkels een stukje vanaf de rand in te drukken
  • Beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten.

Kijk ook eens bij pizza quattro formaggi of pizza salmone. Liever mini’s? Maak dan pizza’s Margarita

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *