Preitaartje met Danish Blue

Prei en blauwe kaas is een super combinatie. A match made in heaven. Je kunt er een grote preitaart voor 4 personen voor maken maar het is ook leuk om er per persoon 1 een preitaartje te maken. Ik heb gekozen voor 1 per persoon.

Preitaartje met Danish Blue

Nodig voor 4 preitaartjes:

  • 4 stelen prei
  • 4 laurierblaadjes
  • 100 gram Danish Blue
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 takjes tijm
  • 1 eierdooier
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • boter
  • peper en zout

Geen witte wijn in huis? Neem dan groentebouillon

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200º Celcius
  • Ontdooi de vellen bladerdeeg
  • Snijd het onderste stuk en het donkerste groen van de stelen
  • Snijd de prei in de lengte in en spoel het zand tussen de bladeren uit.
  • Snijd de stelen in stukken van ongeveer 5 cm
  • Smelt een flinke klont (room)boter
  • Leg de stukken prei in de boter samen met de 2 gekneusde tenen knoflook, tijm en laurierblaadjes
  • Peper en zout toevoegen naar smaak
  • Stoof de prei een paar minuten en blus af met de wijn
  • Laat met de deksel op de pan het geheel 15 minuten sudderen
  • Leg 4 plakjes bladerdeeg klaar op bakpapier, dat is de bodem
  • Van de overige 4 plakken bladerdeeg maak je een lijstje, zodat je een “fotolijstje” overhoudt, ongeveer 2 cm van de randen
  • Leg de lijstjes op de bodemplakken
  • Schep voorzichtig de prei uit de pan het laat de stukken in een zeef uitlekken
  • Verdeel de prei over het bladerdeeg
  • Verbrokkel de Danish Blue over de prei
  • Bestrijk de randen van het taartje met ei
  • Bak de taartjes in de oven 25 – 30 minuten
  • Eet ze warm, smakelijk

Heerlijk met een glaasje witte wijn

Preitaartje met Danisch Blue

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.