Appelkoeken

Met een koek of gebak van appels kun je altijd goed voor de dag komen. Ik ken echt niemand die geen appelgebak of een variant daarvan lust. Als ik kijk naar de bezoekers van mijn blog en wat er dan het meest bekeken wordt dan staat de appelkruimeltaart van de bakplaat met stip bovenaan. Ook appelflappen en appelcake zijn in trek en bovendien erg snel klaar als je bladerdeeg in huis hebt.

Deze keer maak ik appelkoeken. In principe hetzelfde deeg als van de gevulde koeken, alleen gevuld met appels natuurlijk. De standaard appelkoeken bevat natuurlijk appels maar ik maakte een variant. Mijn vulling bestaat uit abrikozenjam, boerenjongens en appels.

Appelkoeken

Nodig voor appelkoeken

10 stuks – bereidingstijd inclusief rusttijd van het deeg 60 minuten

  • 200 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 250 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2 goudrenetten, geraspt
  • 1 eetlepel custardpoeder of maïzena
  • 1 eetlepel boerenjongens
  • abrikozenjam
  • 1 losgeklopt ei
  • snufje zout

Zo maak je de appelkoeken

  • Meng bloem, boter, basterdsuiker, de helft van het losgeklopte ei en snufje zout met de hand tot een glad deeg
  • Verpak in plasticfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast
  • Meng de geraspte appel, boerenjongens en custardpoeder
  • Verwam de oven op 200º C of hetelucht 175º C
  • Rol het deeg uit en steek met een steekring 20 rondjes uit het deeg
  • Smeer op 10 rondjes wat abrikozenjam en schep er een hoopje appelmengsel op
  • Bedek met de overige deegrondjes en druk de randjes goed aan of gebruik een vork
  • Smeer met een kwastje de appelkoeken in en bak 15-20 minuten
  • Laat op een rooster afkoelen

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.