appelflappen, abrikozenflappen, kersenflappen

Appelflappen horen net als oliebollen bij oudjaar. Hou je niet van vette oliebollen of appelbeignets uit de olie, dan zijn appelflapjes uit de oven een goed alternatief. Je kunt ze vooraf maken en weer opwarmen in de oven als je ze liever warm eet. Voor de afwisseling heb ik er ook abrikozen- en kersenflapjes bij gemaakt. Ik zeg flapjes omdat ik ze in miniformaat heb gemaakt. Je kunt er natuurlijk ook een andere vulling in doen zoals blauwe bessen, perzik of bosvruchten.
appelflappen, abrikozenflappen, kersenflappen

Nodig voor 12 flapjes

  • 6 vellen vierkant bladerdeeg (diepvries)
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 4 eetlepels kersenjam
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel boerenjongens of krentjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 losgeklopt ei
  • Kaneelsuiker of gewoon zelf suiker mengen met kaneelpoeder

Zo maak je de vruchtenflapjes

  • Verwarm de oven op 200ºC
  • Ontdooi het bladerdeeg
  • Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal doormidden
  • Verdeel voor de abrikozen- en kersenflapjes de jam over 8 halve vellen
  • Vouw dicht en druk met een vork de randen goed dicht
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes, grof raspen kan ook
  • Meng er de boerenjongens, kaneel en suiker doorheen
  • Verdeel het appelmengsel over de resterend halve velletjes
  • Vouw dicht en druk ook weer met een vork dicht
  • Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de flapjes erover
  • Smeer in met het losgeklopt ei en bestrooi met kaneelsuiker
  • Bak 15 minuten in de oven

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.