Categorie: Saus

Sauzen en mayonaise maak je natuurlijk ook zelf. Heb je weleens gekeken hoeveel ingrediënten er op een pakje of zakje kant-en-klare sauzen staan? Of hoeveel zout daarin zit? Daar schrik je echt van. Daarom: maak ze zelf en bepaal wat jij erin doet.

Bechamelsaus

De klassieke bechamelsaus is een heerlijke gebonden witte saus gemaakt van melk en bloem. Op smaak gebracht met nootmuskaat en peper en zout. Het wordt vaak gegeten in lasagneschotels maar…

Chilisaus

Chilisaus uit een flesje bevat ingrediënten waarvan je je afvraagt wat het is en waarom het er in zit. Je kunt het heel makkelijk zelf maken en zo zoet of…

Tzatziki

O die heerlijke Tzatziki! Lekker  om gewoon zo te eten of stokbrood mee te besmeren. Ik eet hem altijd bij mijn Gyros schotel en Choriatiki. Wat heb je nodig? 500…