Rode bessen compote met rode port

Kilo’s rode bessen hebben we jaarlijks uit eigen tuin. Ik kan ze ook op een tafeltje aan straat zetten met een geldbakje ernaast en verkopen maar ik kan er ook […]

Walnotenpesto

Oorspronkelijk  bestaat pesto uit olijfolie, basilicumblaadjes, zeezout, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Dat is de pesto Genovese. Deze beroemdste Italiaanse saus kun je eigenlijk overal doorheen doen. Normaal gesproken maak […]

Champignonragout

Een champignonpasteitje is lekker als voorgerecht of lunchgerecht. Als hoodgerecht kan natuurlijk ook, eet er dan 2 per persoon. Maak alles lekker zelf en je zult zien dat je dat […]

Pindasaus

Je kunt natuurlijk kant en klare pindasaus kopen en verdunnen met water of wat dan ook maar als je mijn blog al langer volgt dan weet je dat ik dat […]

Cranberrycompote met port

Als je zegt cranberry’s dan denk ik aan Terschelling en Kerst. Oorspronkelijk komen de besjes uit Noord-Amerika. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat op Terschelling is aangespoeld. Daar […]

Bolognesesaus

Mijn favoriet Italiaans kookboek is toch wel De Zilveren Lepel, Il Cucchiaio d’ Argento. Er staan meer dan 2000 recepten in beschreven. Veel traditionele streekgerechten maar ook moderne. Veel  foto’s staan […]

Hummus

Nee, Hummus is geen grondsoort want dat is met 1 ‘m’. Je kunt het kant en klaar kopen maar natuurlijk ook zelf maken. Het is een puree van kikkererwten, tahina […]

Knoflooksaus

We kennen allemaal wel die flesjes knoflooksaus maar heb je het weleens zelf gemaakt? Die is namelijk nog veel lekkerder. Maak gewoon zoveel je in een keer nodig hebt dan […]