Kilo’s rode bessen hebben we jaarlijks uit eigen tuin. Ik kan ze ook op een tafeltje aan straat zetten met een geldbakje ernaast en verkopen maar ik kan er ook …
Saus
Sauzen en mayonaise maak je natuurlijk ook zelf. Heb je weleens gekeken hoeveel ingrediënten er op een pakje of zakje kant-en-klare sauzen staan? Of hoeveel zout daarin zit? Daar schrik je echt van. Daarom: maak ze zelf en bepaal wat jij erin doet.
Walnotenpesto
Oorspronkelijk bestaat pesto uit olijfolie, basilicumblaadjes, zeezout, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Dat is de pesto Genovese. Deze beroemdste Italiaanse saus kun je eigenlijk overal doorheen doen. Normaal gesproken maak …
Champignonragout
Een champignonpasteitje is lekker als voorgerecht of lunchgerecht. Als hoodgerecht kan natuurlijk ook, eet er dan 2 per persoon. Maak alles lekker zelf en je zult zien dat je dat …
Cranberrycompote met port
Als je zegt cranberry’s dan denk ik aan Terschelling en Kerst. Oorspronkelijk komen de besjes uit Noord-Amerika. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat op Terschelling is aangespoeld. Daar …
Bolognesesaus
Mijn favoriet Italiaans kookboek is toch wel De Zilveren Lepel, Il Cucchiaio d’ Argento. Er staan meer dan 2000 recepten in beschreven. Veel traditionele streekgerechten maar ook moderne. Veel foto’s staan …
Hummus
Nee, Hummus is geen grondsoort want dat is met 1 ‘m’. Je kunt het kant en klaar kopen maar natuurlijk ook zelf maken. Het is een puree van kikkererwten, tahina …
Knoflooksaus
We kennen allemaal wel die flesjes knoflooksaus maar heb je het weleens zelf gemaakt? Die is namelijk nog veel lekkerder. Maak gewoon zoveel je in een keer nodig hebt dan …