Bechamelsaus

De klassieke bechamelsaus is een heerlijke gebonden witte saus gemaakt van melk en bloem. Op smaak gebracht met nootmuskaat en peper en zout. Het wordt vaak gegeten in lasagneschotels maar ook over de bloemkool geserveerd.

Bechamelsaus zelf maken

  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 1/2 liter melk
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • verse peper en zeezout

Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en laat ongeveer 3 minuten garen. Voeg langzaam de melk toen en blijf roeren. Breng langzaam aan de kook tot de saus dikker wordt en voeg de kaas toe. Breng op smaak met verse nootmuskaat en peper en een klein beetje zout.

Dat is alles.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.