Chilisaus uit een flesje bevat ingrediënten waarvan je je afvraagt wat het is en waarom het er in zit. Je kunt het heel makkelijk zelf maken en zo zoet of heet maken als je zelf wilt.
Nodig voor Chilisaus
- 10 eetlepels (rijst)azijn
- 10 eetlepels water
- 10 eetlepels suiker
- 8 verse rode pepers
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels grof zeezout
Zo maak je heel eenvoudig je eigen Chilisaus
- Pepers wassen, schoonmaken en halveren eventueel zaadjes verwijderen als je minder pittig wil
- Pepers met het zeezout fijnwrijven in een vijzel of hakken in een blender
- Azijn, suiker en water aan de kook brengen en tot een lichte siroop laten inkoken
- Intussen de knoflook pellen en fijnsnijden
- Knoflook zachtjes stoven in de olie
- Knoflook en pepers door de siroop roeren
Saus laten afkoelen. Eerst is het nog wat vloeibaar maar na afkoeling wordt het stroperiger.
Lekker met Thaise kiploempia’s.
Je kun de saus in een glazen flesje bewaren.