Spritskoeken met kardemom

Spritskoeken zijn lekker en vooral met Kardemom.  Kardemom heeft een frisse menthol- en ook citrusachtige smaak. Het is familie van gember en je hebt weinig nodig omdat net een vrij sterke smaak heeft. Ik wilde zowieso spritskoeken maken maar met kardemom erdoor krijgen de bekende brosse koekjes een bijzondere frisse smaak. Probeer maar! Spuit het deeg per koekje ver van elkaar want het deeg loopt uit tijdens het bakken. Ik had dat dus niet gedaan waardoor ik niet een herkenbare spritskoek heb maar de smaak is super…….

Spritskoeken met kardemom

Nodig voor ongeveer 15 spritskoekjes

  • 50 gram hazelnoten
  • 150 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 eiwit
  • 15 kardemompeulen of 1 volle theelepel kardemompoeder
  • beetje zout

Zo maak je de spritskoekje met kardemom

  • Verwarm de oven voor op 160º C.
  • Rooster de hazelnoten 5 tot 10 minuten en laat afkoelen
  • Breek de kardemompeulen op en stamo in een vijzel de zaadjes tot een fijn poeder
  • Maal de hazelnoten heel fijn in een keukenmachine
  • Voeg kardemompoeder, suiker, bakmeel, boter, eiwit en een snufje zout toe
  • Kort alles maken tot een vochtig deeg
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Doe het deeg in een spuitzak met grove kartelmond en spuit met zigzag bewegingen het deeg op het bakpapier
  • Je mag best wat ruimte tussen de koekjes hebben want ze lopen wat uit. Je kunt ook ronde spritskoeken maken

Bak ze 10 tot 12 minuten lichtbruin en lekker bros

Bron: koken met Karin

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.