Tijd voor weer een visje vandaag! Deze keer wordt het tilapiafilet in een parmezaan jasje. Lekker krokant door de paneerlaag met kaas. Het lijkt een enorme visstick. Het sausje erover barst van de knoflook en heeft samen met de lekkere zoete kerstomaatjes heel erg veel smaak. Tilapia is een stevige zoetwatervis en komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika en het Midden Oosten. Tilapia is een vis die in zoet, zout als brak water kan leven en lijkt op de baars. Je kunt hem het hele jaar door kopen omdat hij gekweekt wordt. Het recept dat ik vond is Engeltalig en het omrekenen van cups naar grammen is wat lastig omdat het afhangt van de volumes van het ingrediënt. Zo is 1 cup bloem 120 gram en 1 cup zout 3oo gram. Lastig dus ik heb wat gegokt en het bleek goed uit te vallen qua smaak. Ik had wel een berg paneermeel en bloem over. Is niet erg. Ik heb een kopje gepakt en dat aangehouden als maat.

Tilapiafilet met parmezaan jasje

Nodig voor de tilapiafilet in een parmezaan jasje

4 personen – bereidingstijd 20 minuten

  • 4 tilapiafilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 koppen superzoete kerstomaatjes
  • 150 ml kookroom, light als je dat liever gebruikt
  • handje verse basilicumblaadjes
  • grof zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 kop bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kop parmezaanse kaas
  • 1 kop paneermeel
  • 1 theelepel geraspte knoflook
  • olie om de vis in te bakken

Zo maak je de tilapiafilet met een parmezaan jasje

  • Verhit de olie in een pan en fruit de 4 fijngehakte tenen knoflook 1-2 minuten
  • Voeg de kerstomaatjes en warm 2 minuten mee
  • Doe de room erbij en laat op een zacht vuur 15 minuten pruttelen. De kleur van de saus wordt rose.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper
  • Kruid je de vis met peper en zout
  • Meng in een diep bord de paneermeel met de parmezaanse kaas en de geraspte knoflook
  • Doe de losgeklopte eieren en de bloem ook apart in een diep bord
  • Haal de vis door de bloem, ei en paneermeel
  • Verhit olie in een panen bak de vis aan beide kanten goudbruin
  • Snijd de basilicum fijn en voeg bij de saus
  • Leg de vis op een bord en serveer met de saus erover

Lekker met pasta en peultjes of aaradppelpuree en broccoli