Viscurry met bloemkool en peultjes

Curry komt vooral voor in de Indiase keuken maar in veel andere Aziatische landen ook heel bekend. Het concept van de curry is in de 18e eeuw naar Europa gekomen door Britse kolonisten. Aan de namen van van de currygerechten kun je al zien of er vlees, vis en/of groente in verwerkt zijn. Hier heb ik een heerlijke magere viscurry met bloemkool.  En ook nog eens klaar in 20 minuutjes! Handig na een doordeweekse werkdag.

Viscurry met bloemkool en peultjes

Nodig voor 2 personen

  • 80 gram rijst
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Kerrie naar smaak
  • Kurkuma (geelwortel) naar smaak
  • 125 ml groentebouillon
  • 50 ml kokosmelk
  • 100 gram peultjes
  • 240 gram witvis
  • 1 flinke theelepel Sambal

Zo maak je viscurry in 20 minuten

  • Kook de rijst
  • Bloemkool in roosjes snijden
  • Knoflookteentje uitpersen
  • Bloemkool en knoflook in de olie fruiten
  • Kruid met zout, kerrie en kurkuma
  • Bouillon, kokosmelk en de peultjes erbij
  • 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes laten pruttelen
  • Doe de in stukjes gesneden vis erbij en laat nog 8 minuten garen

Tip: Vervang de peultjes door sugarsnaps of verse doperwten

 

Bron: Oorspronkelijk van Weight Watchers maar ietsje aangepast door mij

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.